Dintr-un alt unghi

Destul de des, paharul se umple si vrem sa evadam macar pentru un timp din lumea in care traim. Unii au un caracter mai puternic,altii mai slab,astfel diferentiindu-se ce fel de consumator este fiecare. Cu substante legale sau mai putin legale,cu totii suntem niste drogati.


Drogatii si lumea lor

Cel mai de pret lucru pare a-i fi tigarea aprinsa care ii tremura intre degete.Urmatoarele lucruri importante pe care le detine sunt un simplu pachet de tigari, o doza de bere,cateva filtre si niste OCB-uri,nici pe departe iubita sa drogata care ii sta alaturi. O aparenta placere se lasa vazuta atunci cand el o saruta, destul de rar ce-i drept. La ei dragostea consta in doze cat mai mari. Se uita la ea cu o privire goala , asteptand amandoi sosirea catorva prieteni.
"Nu vreau sa ma opresc." , spune ea, aproape soptit, fiindca nu poate vorbi clar de mai mult timp. Sau probabil nu mai poate sa se opreasca si ii e frica sa recunoasca dependenta de droguri care a pus stapanire pe propriul ei corp.
"Nu exista cale de iesire. Ce fac daca ma las de droguri?! Nu vad ce as putea face. Probabil acelasi lucru pe care il faceam si inainte - adica nimic. Drogurile nu imi ofera nimic, dar si daca o sa le las o sa raman cu aceleasi nimicuri pe care le consider aur...", recunoaste el, cu ochii plini de lacrimi si constiinta neimpacata.
Drogurile raman pentru cei slabi, pentru oamenii fara perspective si care nu se pot obisnui cu anumite schimbari radicale din viata lor, schimbari ce au provocat consumul de droguri. Dupa ce dependenta se instaleaza, ei nu au nici un argument sau stimul pentru a se lasa de droguri.Intoarcerea la realitate pentru ei inseamna intoarcerea la saracie, mizerie si izolare, intoarcerea la o lume pe care au lasat-o demult in spate, la o lume plina de boli schizofrenice, atacuri de panica, depresie sau pierderea contactului cu realitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu